Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za mistrovskými soutěžemi 2016

11. 11. 2016

Musíme dodatečně podat zprávu o nejvýznamnějším výjezdu Argosu v letošním roce. Pravidelně se naši jezdci účastí MČR v drezuře a velmi lichotivé je i letošní početné zastoupení z našich řad při tomto vyvrcholení jezdecké sezony.

První reprezentantkou byla šikovná jezdkyně Violka Kargbo, která na jaře složila ZZVJ pony, bleskově splnila kvalifikaci a už v srpnu vyrazila se svým DENYM sbírat drezurní zkušenosti na MČR do Zduchovic.

Další drezurní trojicí tentokrát na velkých koních byly Míša Drnková s RACHEL v kategorii děti, Lucka Horová se SOLO PALADIA XVII-44 a Eliška Kozlová na KINSKY SANTIAGO obě ve své kategorii ml. juniorů.
Po zahajovacím kole byla nejúspěšnější Lucka, která vybojovala průběžnou 2. příčku, bohužel nevydařený následující den, který provázel i zbytek ekipy, posunul holky o několik stupínků níže a na medailové pozice už nepomohly ani velmi pěkně hodnocené volné sestavy. Přesto s konečným 4. místem se stala Lucinka nejlépe umístěnou jihočeskou jezdkyní a sedmé místo Míši a osmé Elišky v konkurenci celé republiky jsou jistě také velkým úspěchem!

Naši zástupci nemohli chybět ani na Oblastním mistrovství, které proběhlo 27.8.2016 ve Slapech. Zde se nejlépe vedlo opět našim juniorkám, kdy Eliška se SANTIAGEM nechala nervozitu doma a svou sebejistou jízdou ukořistila krásné stříbrné 2. místo. O chloupek za ní si pro pěkné 4. místo dojela Klárka Vodičková s talentovanou klisnou MERCEDES a pro 5. místo novicka CAROSE s Luckou. Ostřílená matadorka RACHEL vybojovala pro Míšu v úloze DU-B mezi dětmi 4. místo a 5. místo v ponících odvezla Violka s DENYM.
V úloze SG se zadařilo Diance, která na kladrubském PÁĎOVI obsadila 3. příčku s 66,535%.

Ještě zbývá poděkovat celému realizačnímu týmu, trenérce a sponzorům, bez kterých by se žádný náš výjezd nedal uskutečnit. V neposlední řadě především obrovský dík trpělivým a ochotným rodičům, kteří v těchto fyzicky i psychicky náročných dnech dokázali udržet nervy na uzdě a připravit perfektní zázemí a atmosféru!
Ještě jednou všem velký dík!